Składniki:
• 2 łyżki otrąb owsianych
• 2 łyżki otrąb pszennych
• 1 łyżka chudego serka wiejskiego
• 1 jajko
• zioła prowansalskie
• szczypta pieprzu
• 2 plastry chudej szynki
• 2 plastry pomidora
• 2-4 plastrów ogórka zielonego
• oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Otręby wsypujemy do miski, wbijamy do nich jajko i dodajemy serek wiejski. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Dodajemy do smaku pieprz i zioła. Sandwicher rozgrzewamy, jeśli to konieczne, smarujemy go kroplą oliwy z oliwek. Przygotowaną masę nakładamy na sandwicher i pieczemy 5 minut. Po tym czasie tosty powinny być prawie gotowe. Nakładamy na nie dodatki: po plasterku wędliny, pomidora i ogórka, następni smażymy jeszcze 3-5 minut, aż wszystko się dobrze podpiecze. Gotowe tosty przekrawamy na pół, danie składa się z czterech trójkątnych tostów z otrąb. Najlepiej podawać z maślanką lub ulubionym jogurtem. Smacznego!
ciekawy przepis :-)
OdpowiedzUsuń